Oferta educaţională

Informaţii relevante pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

 

           Rezultatele foarte bune obţinute de elevii noştri în urma studierii celor două limbi moderne oficiale ale Uniunii Europene – limba franceză şi limba engleză – au devenit o tradiţie în şcoala noastră. Acest aspect le oferă elevilor şi absolvenţilor noştri oportunitatea de a studia în Universităţile occidentale. Avem elevi care au obţinut burse de studiu în Anglia şi absolvenţi ai liceului care studiază în Franţa şi Italia. Considerăm că aceste oportunităţi sunt deosebit de importante pentru viitorul elevilor noştri deoarece în fiecare an la Târgul Universitarilor îşi prezintă ofertele universităţi de prestigiu din SUA, Franţa, Anglia şi din alte ţări ale U E.
De asemenea, profesorii noştri le oferă elevilor posibilitatea de a alege o gamă largă de discipline opţionale, în funcţie de aptitudinile şi interesele fiecăruia: Astronomie, Istoria matematicii, Istoria fizicii, Educaţie pentru sănătate, Elemente de biologie şi patologie umană, Drepturile omului (în limba engleză), Cultura şi civilizaţia Angliei (în limba engleză), Istoria Franţei (în limba franceză), Cultura şi civilizaţia Franţei (în limba franceză), Limba italiană, Bioetică, Jurnalistică, Estetică, Competenţă în mass-media. Astfel, elevii pot aprofunda specializările pentru care optează pe parcursul  celor patru ani de liceu.
Elevilor interesaţi de clasele cu specializare intensiv limba franceză / engleză li se vor pune la dispoziţie modele pentru testul scris de limbă.

  • Clasa a V-a, intensiv engleză.

IMPORTANT!!!! Se poate înscrie orice absolvent al clasei a IV-a, de la orice şcoală din Valea Jiului!!! Înscrierile se vor face la sediul Şcolii Gimnaziale „Avram Stanca” Petroşani din Strada „1 Decembrie 1918, nr. 73. Informaţii suplimentare la telefon 0254542633 şi la secretariatul unităţii.

  • 4 clase a IX-a, filiera TEORETICĂ:
  • 3 clase cu profil real, specializările:
  • MATEMATICĂ – INFORMATICĂ, INTENSIV ENGLEZĂ, (28 elevi) – o clasă
  • MATEMATICĂ – INFORMATICĂ (28 elevi) – o clasă
  • ŞTIINŢE ALE NATURII (28 elevi) – o clasă
  • o clasă cu profil uman, specializările:
  • FILOLOGIE, INTENSIV ENGLEZĂ (14 elevi) – FRANCEZĂ (14 elevi) – o clasă

Înscrierile  pentru clasa a IX-a se vor face după repartizarea naţională computerizată a absolvenţilor claselor a VIII-a, în perioada  13-17 iulie 2017, la sediul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani din Strada „1 Decembrie 1918, nr. 7.

IMPORTANT!!! Pentru clasele MATEMATICĂ – INFORMATICĂ, INTENSIV ENGLEZĂ, respectiv FILOLOGIE, INTENSIV ENGLEZĂ – FRANCEZĂ înscrierea va avea loc în data de 13 și 14 iulie 2017 în intervalul orar 8 – 16 !!!!, iar susţinerea testului scris şi a probei orale de limbă engleză, respectiv franceză, va avea loc în data de 17 iulie 2017, la ora 9. Modele de teste se vor afla la secretariatul Colegiului.

Informaţii suplimentare la telefon 0254541574 sau la secretariatul unităţii, pe site-ul școlii: http://www.cnme-petrosani.ro/ și pe pagina oficială de Facebook:  https://www.facebook.com/cnme.petrosani

Comentariile nu sunt permise.