Oferta educaţională

Informaţii relevante pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

 

           Rezultatele foarte bune obţinute de elevii noştri în urma studierii celor două limbi moderne oficiale ale Uniunii Europene – limba franceză şi limba engleză – au devenit o tradiţie în şcoala noastră. Acest aspect le oferă elevilor şi absolvenţilor noştri oportunitatea de a studia în Universităţile occidentale. Avem elevi care au obţinut burse de studiu în Anglia şi absolvenţi ai liceului care studiază în Franţa şi Italia. Considerăm că aceste oportunităţi sunt deosebit de importante pentru viitorul elevilor noştri deoarece în fiecare an la Târgul Universitarilor îşi prezintă ofertele universităţi de prestigiu din SUA, Franţa, Anglia şi din alte ţări ale U E.
De asemenea, profesorii noştri le oferă elevilor posibilitatea de a alege o gamă largă de discipline opţionale, în funcţie de aptitudinile şi interesele fiecăruia: Astronomie, Istoria matematicii, Istoria fizicii, Educaţie pentru sănătate, Elemente de biologie şi patologie umană, Drepturile omului (în limba engleză), Cultura şi civilizaţia Angliei (în limba engleză), Istoria Franţei (în limba franceză), Cultura şi civilizaţia Franţei (în limba franceză), Limba italiană, Bioetică, Jurnalistică, Estetică, Competenţă în mass-media. Astfel, elevii pot aprofunda specializările pentru care optează pe parcursul  celor patru ani de liceu.

IMPORTANT!!!! Se poate înscrie orice absolvent al clasei a IV-a, de la orice şcoală din Valea Jiului!!! Înscrierile se vor face la sediul Şcolii Gimnaziale „Avram Stanca” Petroşani din Strada „1 Decembrie 1918, nr. 73. Informaţii suplimentare la telefon 0254542633 şi la secretariatul unităţii.

  • 3 clase a IX-a, filiera TEORETICĂ:
  • 2 clase cu profil real, specializările:
  • MATEMATICĂ – INFORMATICĂ, (26 elevi) – o clasă
  • ŞTIINŢE ALE NATURII,(26 elevi) – o clasă
  • o clasă cu profil uman, specializările:
  • FILOLOGIE, INTENSIV ENGLEZĂ (13 elevi) – FRANCEZĂ (13 elevi) – o clasă

Înscrierile  pentru clasa a IX-a se vor face după repartizarea naţională computerizată a absolvenţilor claselor a VIII-a, în perioada  13-17 iulie 2022, la sediul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani din Strada „1 Decembrie 1918, nr. 7.

Informaţii suplimentare la telefon 0254541574 sau la secretariatul unităţii, pe site-ul școlii: http://www.cnme-petrosani.ro/ și pe pagina oficială de Facebook:  https://www.facebook.com/cnme.petrosani

Comentariile sunt închise.